houtrot-reparatie

Houtrot reparatie

Heeft u houtrot ontdekt? Of vermoedt u dat uw kozijnen zijn aangetast door houtrot? Dan is het belangrijk om het houtwerk te laten inspecteren door een houtrot specialist. Soms lijkt een kozijn zelfs in goede staat te verkeren. Maar onder een dikke verflaag kan ook houtrot zitten. De specialisten van het Afman-Team kunnen houtrot constateren en repareren direct de schade die is ontstaan.

Als we houtrot ontdekken, proberen we altijd de oorzaak vaststellen. De beste oplossing is immers om niet alleen de schade te herstellen, maar ook de oorzaak weg te nemen? Als we zien dat een raamkozijn is aangetast door houtrot, kan het zijn dat het glas niet goed is afgekit. Wordt de houtrot veroorzaakt door een lekkende dakgoot, dan repareren we ook de dakgoot. Ook voor houtrot reparatie geldt: Afman maakt het áf, man!

Door houtrot aangetast houtwerk herstellen

Bij het herstellen van houtrot is een zorgvuldige werkwijze essentieel voor een duurzaam resultaat. Het aangetaste hout wordt met een speciale machine uit het kozijn gefreesd, tot aan het gezonde hout. Houtrot moet altijd worden uitgefreesd met een speciale freesmachine en mag nooit worden uitgehakt met een beitel. Door het hakken met een beitel gaat de houtstructuur kapot en hecht de epoxy niet goed aan het hout.

Het hout wordt opgevuld met tweecomponenten epoxy (epoxyplamuur). Het geheel wordt gefixeerd met een speciale hechtlaag. Daarna wordt het hout geschuurd en geschilderd.

Ons vakmanschap en onze hoogwaardige tweecomponenten epoxy staan garant voor een duurzaam resultaat.

Houtrot reparatie door deelvervanging

Soms is de houtrot te ver verspreid en is het niet mogelijk om het aangetaste hout te herstellen. Het houtwerk moet voor een deel worden vervangen. We noemen dit deelvervanging. Het aangetaste hout wordt op een professionele manier uit het kozijn gezaagd en vervangen door een nieuw stuk hout.

In sommige gevallen heeft de houtrot het kozijn of de dorpel zo ernstig aangetast, dat het hele kozijn of dorpel vervangen moet worden. Deelvervanging is iets dat de specialisten van Afman Schilderwerken vakkundig voor u doen.

Wat is houtrot?

We hebben het over houtrot als het hout wordt aangetast door schimmels. Houtrot komt meestal voor in deuren, ramen, dorpels of ander geveltimmerwerk dat wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals regen, wind en temperatuur schommelingen. De schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving.